Over ons

Meer dan 65 jaar ervaring vormt uw voordeel

Organisatie

De organisatie van Rena Castings B.V. bestaat uit ca. 50 medewerkers. Een 35-tal medewerkers werkt in de geautomatiseerde hogedrukspuitgieterij, geautomatiseerde (CNC)-nabewerking en de logistieke afdeling. De Technische Dienst verzorgt met 4 medewerkers de technische ondersteuning en fabricage van productiegereedschap. De afdeling Verkoop & Ontwikkeling verzorgt in samenwerking met de Technische Dienst voor een belangrijk deel het automatiseren van delen van de productie. De productieleiding draagt zorg voor de operationele werkzaamheden binnen de organisatie. De afdeling Verkoop & Ontwikkeling, Financiële Administratie en Kwaliteitsdienst fungeren verder als ondersteunende diensten. Onder leiding van de directie worden het beleid en de strategie in een 6 leden tellend Management Team vastgesteld.

5105_0

Algemeen Directeur: I. Crooijmans MSc
Directeur:
 Dr. Ir. M. Crooijmans
Commercieel en Technisch Directeur: Ing. E. Vijfvinkel

Hoofd Productie: I. Crooijmans MSc
Hoofd Logistiek:
I. Crooijmans MSc
Hoofd Verkoop & Ontwikkeling:
Ing. E. Vijfvinkel
Hoofd Projecten: Ing. R. Kurvers
Hoofd Kwaliteit: Ing. A. Grubben
Hoofd Administratie: C. van Bekerom

 

Geschiedenis, hoe het begon

Rena Castings werd opgericht in 1955 door overname van enkele afdelingen van Verkoop Kantoor Venlo. In het begin werden vooral religieuze artikelen en naamplaten gemaakt. Vijf jaar later, in 1960, is besloten om technische producten te gaan produceren. In de tussenliggende jaren heeft Rena Castings diverse gedaanteverwisselingen ondergaan.

Zo werden bijvoorbeeld de coquilles vervangen door kleinere spuitgietmachines en verdwenen de materialen lood, tin, messing en later ook zamak. Het materiaal aluminium is altijd gebleven, waardoor Rena Castings zich hierin heeft gespecialiseerd. Rena Castings heeft sindsdien een enorme technische kennis opgedaan op het vlak van aluminium  hogedrukspuitgieten en CNC bewerken.

Verkoop & ontwikkeling

De afdeling Verkoop & Ontwikkeling is het eerste en belangrijkste aanspreekpunt dat u als afnemer binnen Rena Castings heeft. Dit begint reeds in de ontwikkelfase, waarin u uw concept, uw wensen en eisen kenbaar maakt.
De kracht van Rena Castings is dat wij deze ideeën en eisen middels diepgaande engineering om kunnen zetten in uw hogedruk spuitgietcomponent.

Wij kunnen in een vroeg stadium al kostenbesparend voor u werken!

"Een goed ontwerp leidt tenslotte tot optimale beheersing van productiekosten."

pic2
pic3

Verkoop & Ontwikkeling blijft ook daarna uw centrale aanspreekpunt binnen Rena Castings. Dat geldt voor het offertetraject, maar ook gedurende de totale technische realisatie van uw nieuwe product. Korte, duidelijke lijnen.
Wij zorgen intern & extern voor de juiste communicatie met onze gereedschapmakers, de verschillende productie-afdelingen en ons logistiek centrum. Voor u rest aan het einde van de rit een product, dat volledig voldoet aan uw specifieke eisen!

Uw contactpersonen van Verkoop & Ontwikkeling hebben een uitstekende technische achtergrond.
Zij zijn gespecialiseerd in onze processen en weten daardoor exact wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot uw product en de productie hiervan.

Onze missie

“Rena Castings onderscheidt zich als producent én specialist van aluminium hogedrukspuitgietproducten met een hoge klantwaarde-beleving door ons te focussen op kostprijs, betrouwbaarheid en proces-technische creativiteit.”

Om te kunnen produceren tegen een zo laag mogelijke kostprijs, hanteert Rena Castings de onderstaande peilers:

  • Slim ontwerp/engineering van gietwerk
  • Automatisering en robotisering
  • Constante kwaliteitsverbetering van het productieproces (lean manufacturing)
  • Constante kennisverbetering van medewerkers
  • Slimme logistiek

Het resultaat hiervan is een perfecte kwaliteit van de gietstukken tegen de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Kwaliteit

Rena Castings is een IATF-16949 gecertificeerd productiebedrijf. Dit geeft aan dat wij een lerende organisatie zijn: wij evalueren onszelf continu en zoeken verbeteringen waar mogelijk. Ieder jaar laten we ons door LRQA auditen. Onderdelen voor de automotive-industrie worden, nadat het PPAP is afgerond, volgens de IATF-16949 kwaliteitsvoorschriften geproduceerd.

De kwaliteitsafdeling beschikt onder andere over:

  • Twee geavanceerde 3D-meetmachines (Mitutoyo Euro-C-A544) met een meetnauwkeurigheid van 0,001mm.
  • Spectraal analyse-apparaat
  • Röntgen-apparaat 5-assig inclusief beeldverwerkings-software
  • Hydac Contamination Test Unit (tbv zuiverheidsmetingen)
  • Drukdifferentie lektest-apparatuur

In de projectfase wordt samen met de klant bepaald, welke controles tijdens het productieproces worden uitgevoerd. Deze zijn gerelateerd aan risico's met betrekking tot functionaliteit, duurzaamheid en cosmetische eisen. Om de risico's te categoriseren maken we tijdens de project-fase altijd een FMEA.

Certificaten

IATF 16949-2016 logo

IATF 16949:2016

4815_6

DAF 10 PPM Award

Meer weten?

Onze specialisten helpen u graag verder!