Hogedruk Spuitgieten

Rena Castings heeft de beschikking over technisch zeer geavanceerde gerobotiseerde koudkamer spuitgietmachines van de firma Bühler. Deze machines zijn gerobotiseerd met 6-assige Kawasaki robots.

Onze Machines zijn SC machines hetgeen staat voor "Shot Control" Technologie. Hiermee staan wij garant voor een continu kwaliteitsniveau. De maximale sluitkracht is 530 Ton.

homepage_banner

De SC technologie biedt de volgende voordelen

Volledige digitalisering en automatisering van de proces-instelparameters leiden tot:

  • Het verminderen van aanloopverliezen.
  • Een reductie van ombouwtijden bij vervolgserie.
  • Een zeer inzichtelijke procesoptimalisatie aan de hand van snelheids- en drukprofielen.
  • Mogelijkheid tot aanbrengen remfase bij einde vormvulling. Hierdoor worden braamvorming bij het product en slijtage van de matrijs sterk verminderd.
  • De besturing is in staat om binnen enkele milliseconden eventuele afwijkende procesparameters te corrigeren (realtime). De belangrijkste uitvalsoorzaken worden hierdoor geëlimineerd.
large_5176_1

Geautomatiseerd uitnemen en stempelen

In onze gieterij is de automatisering dermate ver doorgevoerd dat de loonkostencomponent verregaand gereduceerd wordt. Hierdoor kunnen wij producten leveren voor een zo laag mogelijke kostprijs. Onze spuitgietmachines zijn allemaal uitgerust met een uitneemrobot en een trimpers. Hierdoor kan de productie volledig geautomatiseerd plaatsvinden, van vloeibaar aluminium tot een ontbraamd gietstuk!

img1

Continuïteit tijdens het sprayen van matrijzen

Het sprayen van de matrijzen wordt gedaan middels 6-assige sproeirobots. Dit staat garant voor een enorme flexibiliteit en bewegingsvrijheid. Het sprayen is hierdoor manonafhankelijk, waardoor de kans op fouten geëlimineerd wordt. Door gebruik van een universele sproeikop worden ombouwtijden bij een vervolgserie nog verder geminimaliseerd.

Meer weten?

Onze specialisten helpen u graag verder!