Kunnen we je helpen? Bel 077 465 6222

Verkoop & ontwikkeling

E-mail naar info@renacastings.nl

Neem contact op voor een offerte!

Ontwikkeling als startpunt 

De afdeling Verkoop & Ontwikkeling is het eerste en belangrijkste aanspreekpunt dat u als afnemer binnen Rena Castings B.V. heeft. Dit begint reeds in de ontwikkelfase, waarin u uw concept, uw wensen en eisen kenbaar maakt. De kracht van Rena Castings. is deze ideeën en eisen middels diepgaande engineering om te zetten in uw hogedruk spuitgietcomponent.

 

In onze productie-afdelingen is de automatisering dermate ver doorgevoerd dat de loonkostencomponent verregaand gereduceerd wordt. Hierdoor kunnen wij producten leveren voor een zo laag mogelijke kostprijs.

Stap 1: Ontwikkeling 

In de conceptfase worden door Rena in samenspraak met de klant ideeën gegenereerd om het te produceren product en of de samenstelling van producten op een dusdanige manier gestalte te geven opdat er een optimum voor u als klant onstaat tussen maakbaarheid, functionaliteit en de uiteindelijke kosten. Onze kracht is deze ideeën en eisen middels diepgaande engineering om te zetten in uw hogedruk spuitgietcomponent. We kunnen op deze manier in een vroeg stadium al kostenbesparend voor u werken! Een goed ontwerp leidt tenslotte tot optimale beheersing van productiekosten.

Meer over ontwikkeling

Stap 2: Hogedruk spuitgieten 

Rena Castings B.V. heeft de beschikking over moderne gieterij met technisch zeer geavanceerde en gerobotiseerde koudkamer spuitgietmachines van de firma Bühler. Deze machines zijn gerobotiseerd m.b.v 6-assige Kawasaki robots.

Onze machines zijn voorzien van "Shot Control" Technologie. waardoor een continu kwaliteitsniveau gerealiseerd kan worden. De maximale sluitkracht van onze machines bedraagt 530 Ton.

Meer over hogedruk spuitgieten

Stap 3: CNC-Nabewerking 

Onze volledig geautomatiseerde CNC-bewerkingcentra’s en CNC-draaibanken worden ingezet voor nauwkeurige bewerkingen, voor grote series of voor meervoudige bewerkingen.

Het mechanisch bewerken van non-ferro gietwerk vraagt om een specifieke aanpak. Door de grote vormvrijheid van gietwerk wordt daarom alleen van productspecifiek opspangereedschap gebruik gemaakt.

Bij zeer grote series wordt vaak specifieke bewerkingsapparaten ontwikkeld zoals carrousels met meerspillige bewerkings-units.

Meer over CNC nabewerking

Stap 4: Montage & assemblage 

Rena Castings B.V. wil graag producten leveren welke meteen gebruiksklaar zijn voor haar klanten en derhalve meteen kunnen worden ingebouwd. Rena beschikt over een montage-afdeling waarin waarde wordt toegevoegd door complexe montages en of aanvullende testen aan de door haar bewerkte gietstukken uit te voeren. De klanten van Rena kopen op die manier componenten in met de vereiste functionaliteiten en tegen de door hun gestelde eisen en kwaliteitsnormen.

Meer over montage & assemblage

Stap 5: Oplevering en nazorg 

Rena Castings is een IATF 16949 gecertificeerd bedrijf dat bij oplevering van uw projecten een compleet PPAP archief oplevert.

Meer weten?

Verkoop & ontwikkeling

Neem contact op