Kunnen we je helpen? Bel 077 465 6222

Verkoop & ontwikkeling

E-mail naar info@renacastings.nl

Neem contact op voor een offerte!

Component voor luchttoevoer in dieselmotoren Deutz AG 

"Uniek" zo kan de inmiddels 25 jaar lange relatie tussen Rena Castings en Deutz AG genoemd worden. Middels het jarenlange intensieve contact tussen het verkoop / projecten team van Rena Castings en de ontwikkeling / inkoop van Deutz AG worden veelvuldig nieuwe producten geboren. De engineeringafdeling van Rena is daarbij van grote toegevoegde voor Deutz AG. Rena Castings B.V. behoort tot dan ook tot de "Preferred Supliers" van Deutz AG.

Onderstaand produkt maakt deel uit van het luchtcircuit voor de inlaatlucht van de motor.

 

In dit product worden diverse sensoren aangesloten waarvan de aansluitingen CNC bewerkt worden door Rena. Het voorgieten van o-ringafdichtvlakken welke niet verder bewerkt hoeven te worden en de lekdichtheid van de complete component zijn de belangrijkste kenmerken. Bij de ontwikkeling van deze component werden gietsimulaties uitgevoerd om een optimale vulling van het product te waarborgen.

Meetinstrumenten uit hogedruk aluminium spuitgietwerk 

Om de uitstoot van dieselmotoren te monitoren worden meetinstrumenten gebruikt. In dit geval wordt er een uiterst nauwkeurig aluminium gietdeel gebruikt om dit te realiseren.

Met onderstaand spuitgietdeel worden flowmetingen en temperatuurmetingen verricht aan de uitlaatgassen van een dieselmotor. Middels het venturi-principe worden de flowmetingen gerealiseerd. De contouren van de venturibuis zijn essentieel voor betrouwbare meetresultaten. Rena is erin geslaagd om de binnenzijde van dit spuitgietdeel zonder verdere nabewerking in een keer compleet te gieten.

 

De toleranties op het contour aan de binnenzijde zijn in de orde grootte van ±0,05mm! Verder worden er deelmontages uitgevoerd om een complete aluminium component aan te kunnen bieden welke rechtstreeks aan de productielijn bij onze relatie ingezet kan worden.

Meer weten?

Verkoop & ontwikkeling

Neem contact op