Kunnen we je helpen? Bel 077 465 6222

Verkoop & ontwikkeling

E-mail naar info@renacastings.nl

Neem contact op voor een offerte!

Ontwikkeling als startpunt 

Rena Castings B.V. ontwikkelt en produceert spuitgietdelen in aluminium en zamak voor onder andere de automotive-industrie. De producten maken doorgaans onderdeel uit van een groter en complexer product. Vanwege de hoge, technische eisen die aan de delen gesteld worden, wordt Rena Castings B.V. reeds in de ontwerpfase van dat product bij het project betrokken. Door vroeg in de ontwerpfase betrokken te worden is Rena in staat de productiekosten te beheersen, wat leidt tot een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding.

Concept ontwikkeling 

In de conceptfase worden door Rena in samenspraak met de klant ideeën gegenereerd om het te produceren product en of de samenstelling van producten op een dusdanige manier gestalte te geven zodat er een optimum voor u als klant onstaat tussen maakbaarheid, functionaliteit en de uiteindelijke kosten. Onze kracht is deze ideeën en eisen middels diepgaande engineering om te zetten in uw hogedrukspuitgietcomponent. We kunnen op deze manier in een vroeg stadium al kostenbesparend voor u werken! Een goed ontwerp leidt tenslotte tot optimale beheersing van productiekosten.

3D Engineering 

Nadat het concept is uitgewerkt wordt er een 3D-ontwerp gemaakt. Rena Castings werkt met het 3D-pakket SolidWorks waarmee alle onderdelen, materialen, bewerkingen, lossingen, deellijnen etc. worden ontworpen. De uiteindelijke 3D product-file vormt de basis voor aanmaak van de spuitgietmatrijs. Indien gewenst kan Rena Castings het hele 3D ontwerp van het product voor de klant verzorgen.

Door onze ruime ervaring in het ontwerpen van spuitgietproducten en spuitgietmatrijzen behoren matrijswijzigingen achteraf (extra kosten) tot het verleden.

Matrijzen 

De gereedschapmakers van Rena Castings maken matrijzen, trimstempels en specifieke opspanmiddelen. De constructie van spuitgietmatrijzen is vastgelegd in onze matrijsvoorwaarden. Aan de hand van de klantspecifieke eisen wordt ieder gereedschap in 3D ontworpen en vervolgens gebouwd. Verder worden er diverse berekeningen uitgevoerd. om tot een optimaal spuitgietproduct te komen. Deze giettechnische berekeningen bestaan uit:

- Gietproces: berekeningen van snelheden, drukken, sluitkracht etc.

- De matrijs: berekeningen van hoeveelheid materialen, dikte van de gietloop, aansnijding, cyclustijd, type koelmedium en warmtehuishouding etc.

Meer weten?

Verkoop & ontwikkeling

Neem contact op